Care sunt cei mai buni ochelari VR?
Inventata in anii ’50, tehnologia realitatii virtuale devine din ce in ce mai accesibila publicului larg si chiar si dvs. o puteti testa prin intermediul ochelarilor VR. Exista la ora actuala zeci de modele de ochelari VR cu caracteristici diferite. Avand in vedere faptul ca aceste dispozitive nu sunt deloc ieftine, este indicata o minima investigatie inainte de achizitionare.
Top 3 cei mai buni ochelari VR in
ghid.info doreste sa va asiste si informeze despre cei mai buni ochelari VR pe care ii puteti achizitiona in acest an. Va prezentam evaluarea celor mai buni trei ochelari de realitate virtuala – conform recenziilor utilizatorilor si expertilor.
Oculus Quest II
82 de review-uri
Conectivitate Wi-Fi, camera video integrata, motion tracking, distantator pentru ochelari.
( 1832 x 1920 )
Verifica pretul aici
VR Sony PlayStation VR2
12 review-uri
Conectivitate Bluetooth, camp de vizualizare 110°, grafica 4K HDR4, 90 & 120Hz refresh rate.
( 2000 x 2040 )
Verifica pretul aici
HTC VIVE Pro Full Kit
6 review-uri
Senzor de proximitate, giroscop, accelerometru, IPD, motion tracking.
( 2880 x 1600 )
Verifica pretul aici
De ce sa-ti cumperi ochelari VR (realitate virtuala)?
In general, o casca VR conectata la un computer de gaming de inalta performanta va poate oferi o experienta mai buna, o grafica de calitate superioara si un joc mult mai captivant. Avantajul optiunii wireless il reprezinta o buna libertate de miscare in timp ce varianta cu fir ofera o experienta continua, inlaturand necesitatea incarcarii bateriei.
Pricipalele caracteristi de calitate, la care ochelarii VR prezentati mai sus exceleaza, sunt: campul de vizualizare, rezolutia superioara a imaginii precum si senzorii integrati de proximitate. Atunci cand vorbim despre campul de vizualizare ne referim la o vedere diagonala intre 90-127°. Datorita proximitatii de excran, rezolutia este de asemena importanta.
O rezolutie mare permite redarea unei imagini cat mai clare. Alte specificatii pe care le-am luat in calcul sunt sunetul si confortul la purtare. In ceea ce priveste sunetul, acestea sunt dotate cu propriul sistem de sunet integrat pentru a putea oferi un sunet optim in fiecare ureche. Pentru sporirea confortului, greutatea lor a fost redusa substantial si li s-au adaugat perne de spuma precum si curele de prindere confortabile.
Ochelarii de realitate virtuala sunt viitorul si pot fi solutia ideala in ceea ce priveste redarea imaginii. Ei pot fi utilizati in prezent pentru experienta intensa a unui joc video, redarea randarilor in domeniul designului interior si asistarea la un curs on-line interactiv.
In acest moment se investete in realitatea virtuala si pentru implementarea ei in invatarea unor abilitati fizice de la distanta, urmarea de cursuri si training prin VR. Asistam la patrunderea acestei tehnologii in zona de business, pentru conferinte sau intalniri de afaceri de la distanta si ar fi bine sa fim familiarizati cu tehnologia.